De Jury-prijswinaar van het Groene Lintje 2019 werd…  MooiZen https://mooizen.nl/

De winnaar van de Publieksprijs voor het Groene Lintje 2019 is…  Blouw Advies www.blouwadvies.nl

MooiZen  staat voorde MooiZEN woning, een betaalbare woning voor iedereen, gemaakt van biobased, stralingsarme en circulaire materialen. Geïsoleerd met ge-upcyclede cellulose, een zeer gezond binnenklimaat en met een aanzienlijke reductie van Co2 uitstoot tijdens het bouwproces. Ontwikkeld om bij te dragen aan een afvalvrije samenleving en gezonde woningen voor iedereen, op initiatief van Eric Zwanenburg en Bernhard Hoekstra. Die door het enorme woningtekort en de grote vraag naar sociale huur- en koopwoningen hebben besloten om zelf de productie van innovatieve woningen te gaan organiseren. Inmiddels bouwen ze in Heerenveen!

Blouw Advies staat voor een circulair en duurzaam advies, altijd met optimaal draagvlak, door Anja Bouma en Linda Hof. Het traject Friesland 100% zwerfafvalvrij is een mooi voorbeeld van hun inspanningen. Daarin werkt Blouwadvies samen met alle 18 Friese gemeenten, inwoners en bedrijven, waarbij ze bestaande initiatieven ondersteunen en mensen aanmoedigen een schoongebied te adopteren. Met Blouwadvies wordt altijd gewerkt aan een schone en betrokken leefomgeving, of het nu gaat om de aanpak van zwerfafval of de transitie van afval naar grondstof.

Er waren dit jaar zes genomineerden en eigenlijk verdient iedereen die zich inzet voor een schonere wereld een Groen Lintje. Vaak zijn de initiatieven van de kandidaten voor veel mensen de moeite waard om bij aan te sluiten. Zoals de kledingruilbeurs https://kledingruilbeurs.weebly.com van Jocytha Agricola of het duurzame vergaderschip van Susan Janssen en Jorrit Jousma V.o.f. De Vooruitgang  https://vofdevooruitgang.nl/  of de Dorpstuin waar Anita Boer uit Akkrum naar streeft of de initiatieven van Aukje Postma en Frieda Riezebos van SUP Clean-up www.subaway.nl  en www.subcleanup.nl voor schoon water.

Groene Lintje 2019
Genomineerden in volgorde op foto: SupClean: Frieda Riezebos, Mooi Zen: Bernhard Hoekstra, Kledingruilbeurs: Jocytha Agricola, Dorpstuin: Anita Boer, V.o.f. de Vooruitgang: Jorrit en Susan Janssen-Jouwsma, Blouwadvies, Anja Bouma en Linda Hof.
Groene lintje 2019 - 2
Juryleden Groene Lintje 2019: Lolke Eyzenga (oud gemeente raadslid Groen Links Heerenveen); Sjoerd Miedema (winnaar juryprijs Groene Lintje 2018); Annelijn Rüssing (DWARS Groen Links Friesland)
Pianiste Kanako Inoue
Pianiste Kanako Inoue zorgde deze avond voor een (vrolijke) noot www.kanakoinoue.com
GL 2019
Groene Lintje 2019
Uitreiking groene Lintje 2019