GroenLinks Heerenveen organiseert op dinsdagavond 26 februari in Trinitas een gratis bijeenkomst over Energietransitie, de omschakeling naar duurzame energie. Op deze avond is iedereen welkom om vragen te stellen. Daartoe is een breed panel van deskundigen aanwezig met kennis over praktische oplossingen. Voor iedereen die vragen heeft, twijfels, of gewoon eens horen wil wat er allemaal aan zit te komen. Vragen voor deze avond kunnen ook van te voren per e-mail gesteld worden aan: secretaris@groenlinks-heerenveen.nl of via deze website. 

Vrijwel iedereen krijgt met de energietransitie te maken bij de verwarming van het huis, bij het vervoer en ook in het werk. En iedereen met een gewone portemonnee vraagt zich af: mijn huis extra isoleren, hoe kan ik dat betalen? Mijn cv-ketel wordt minder, is een warmtepomp nu een goede aanschaf? Zonne-energie op mijn huurhuis, hoe gaat dat? En hoe weet ik dat ik het goede kies bij een omschakeling naar andere energie, dus bij de energietransitie in ons eigen huis?

En ook: welke beroepen zijn er nodig in de duurzame energie? Kan ik omscholen en waar en wie betaalt dat? Hoe verandert het landschap door zonne-energieweiden en windmolenparken en wie heeft daar zeggenschap over? Wordt het openbaar vervoer duurder en wat betekent dat voor de leefbaarheid van dorpen? Wat doet de overheid? Gaan de sterkste schouders ook de zwaarste lasten dragen?

Patrick van Klink van de Klimaatwerkgroep FNV zal als gastspreker deze avond openen. Daarna kan iedereen vragen stellen. De panelleden die de vragen beantwoorden zijn van Groen Leven (Erik Hanenburg, bestuurder), Milieudefensie (Peter Kodde), woningcorporatie Accolade (Rein Swart, directeur-bestuurder) en Fred Hesselink (directie-adviseur), David Deddens (DMT, montagetechniek warmtepompen en zonnepanelen), Ruth Karakaya (LeerWerkloket Fryslân), Netwerk duurzame dorpen (Johannes Lankester), FNV (Patrick van Klink) en Jelle Zoetendal (wethouder gemeente Heerenveen). Jochem Knol (voormalig voorzitter van GrienLinks) is gespreksleider.

De bijeenkomst wordt gehouden in gebouw Trinitas, Coehoorn van Scheltingaweg 1, 8442 EZ Heerenveen.

Aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegang gratis, aanmelding is gewenst. Stuur een mail naar secretaris@groenlinks-heerenveen.nl