Zaterdag 15 oktober stond Groenlinks vanaf elf uur  i.v.m. de actie "LEKKER ETEN NIET VERSPILLEN" op het Gemeenteplein in Heerenveen  met lekkere hapjes gemaakt van overgebleven vers voedsel uit bijvoorbeeld supermarkten.

    Op het gemeenteplein in Heerenveen werden zaterdag 15 oktober tussen 11.00 en 15.00 uur lekkere hapjes bereid van overgebleven vers voedsel, zoals van supermarkten. De gerechten werden aan het publiek aangeboden, waarbij  men zelf mocht bepalen wat men ervoor over had. De opbrengst van deze actie gaat naar de voedselbank in Heerenveen, die de actie ondersteunt.   De actie "Lekker eten niet verspillen" werd georganiseerd door de werkgroep tegen voedselverspilling van GroenLinks en bestaat uit leden van de afdelingen Heerenveen, Oost- en Weststellingwerf en Opsterland. Zij vragen hiermee aandacht voor de waarde van voedsel en de hoeveelheid eten die in de prullenbak belandt. Een professionele kok, van het bedrijf Heer van Zuijlen uit Akkrum , liet zien hoeveel mogelijkheden er zijn om restjes te combineren tot verrassend lekkere gerechten.   Volgens Natuur & Milieu wordt in Nederland thuis gemiddeld 47 kilo eten per persoon per jaar weggegooid. Dat zijn niet de schillen en de botten, maar eetbaar voedsel. 5 kilo daarvan zit zelfs nog onaangeraakt in de verpakking of de schil !  Zonder die verspilling thuis zou de uitstoot van CO2 die nodig is voor de productie van  voedsel verminderen met een hoeveelheid die gelijk is aan de uit de uitstoot van ruim een miljoen auto's. kijk voor meer informatie op www.kliekipedia.nl Hieronder enige foto's van groenlinks en van de voedselbank: